Referenties

Tessa heeft veel kennis en een duidelijke visie op het vakgebied waarbinnen ze werkzaam is. Dat kan ze goed overbrengen. De kaders zijn een stuk duidelijker geworden. Daar was ook behoefte aan. Daarnaast schroomt ze niet om naar zichzelf te kijken en te kijken naar haar handelen en welke invloed dit heeft binnen het team. Een enorme kennis, welke zich duidelijk vertaald in de ambities die Tessa heeft op haar vakgebied. Deze ambities binnen het onderwijs hebben een directe invloed gehad op het college, werkprocessen en visie binnen de gemeente. Energiek, actiegericht, analytisch, constructief.

Je kunt merken dat je een andere achtergrond hebt en dat vind ik een verrijking op de terreinen waarin je je meldt. Ook vind ik je enthousiast en vriendelijk wanneer dat misschien niet makkelijk is. Ik vind het daarnaast prettig dat je regelmatig even checkt hoe het ervoor staat.

Je bent consistent en volhardend in jouw boodschap. Ook is duidelijk dat je gelooft in jouw doelen, dat is overtuigend.

Het vertrouwen wat uitgesproken wordt en de motiverende woorden waarbij je de ruimte krijgt om te ontwikkelen maar ook spannende dingen aan te gaan. Daarnaast heeft ze een enorme energie en vrolijkheid in haar werk. Indringende wijze van communiceren: scherp en op inhoud gericht.

Tijdens je werk ben je duidelijk en zie je welke korte termijn beslissingen invloed hebben op de lange termijn doelen en visie. De meerwaarde is vooral je enorme kennis en vaardigheden. 

Overigens kan ik het enorm waarderen dat je mijn denken en gedrag spiegelt en dan (kritische) vragen stelt.

Feedback Tessa Pierik,

Als tussenpartij in de bemiddeling van Zzp-ers binnen de overheid werk ik al jarenlang met zzp-ers die tijdelijke opdrachten vervullen voor overheden. Zelden heb ik een zzp-er zo professioneel zien handelen en zijn/haar eigen handelen continue ter discussie zien stellen. Zowel in het traject bij het uitzoeken of het een geschikte opdracht is voor Tessa, deelt ze haar overwegingen en maakt een bewuste keuze om een opdracht wel of niet te doen. In mijn beleving staat dit los van de hoogte van het tarief maar kijkt ze steeds of de opdracht haar persoonlijke en professionele groei ondersteunt. Ook tijdens de opdracht vraagt ze op gezette tijden de feedback van de mensen voor en met wie ze werkt.

Inhoudelijk ben ik veel minder bekend met het werk van Tessa, echter van alle professionals die ik over de afgelopen jaren heb kunnne helpen bij het verkrijgen van een opdracht is Tessa er één die ik blind bij een opdrachtgever aan tafel durf te zetten om te bepalen of ze de organisatie verder kan helpen.

Ook bij de gemeente heeft ze louter positieve feedback mogen ontvangen op haar functioneren.

Gedreven, kundig, enthousiast, inspirerend, communicatief sterk en bovenal een hele fijne collega, dat is wat er in mij opkomt als ik Tessa zou omschrijven. Tessa werkt momenteel als strategisch opdrachtgever onderwijs en jeugd binnen onze gemeente en zij voert deze functie met verve uit! Haar vermogen om met verschillende projecten bezig te zijn en hierop haar volledige aandacht te richten vind ik erg knap. Ook voor het menselijke aspect heeft ze oog, ze is erg geïnteresseerd in haar collega’s. Tevens is ze in staat kritisch naar zichzelf te kijken en zich kwetsbaar op te stellen. Al met al is Tessa een hele fijne collega waar ik erg goed mee samen kan werken. Ik hoop dan ook dat ze nog lang verbonden zal zijn aan onze gemeente! 

Het coronavirus. Een pandemie die vroeg om grote veranderingen en schakelingen in het onderwijsconcept en de organisatie, om de kwetsbare doelgroepen die we bedienen zo goed mogelijk te beschermen. Jij hebt hierin alle zeilen bijgezet en adequate keuzes gemaakt om op een zo veilig mogelijke manier het onderwijs door te kunnen laten gaan. Als MR hebben we grote bewondering voor jouw toewijding, heldere communicatie en maximale inzet die je hebt getoond om dit in goede banen te leiden.

Tessa kan hiërarchisch leidinggeven, wanneer er een besluit moet worden genomen, ook impopulair, schroomt zij niet dit te doen. Dit is voor ons als MT zeer ondersteunend. Hierin vraagt zij eerst de perspectieven van MT leden, en neemt van daaruit haar besluit. Anderzijds is zij een leider op afstand oproepbaar: wij draaien onze eigen school en kunnen daarin autonoom handelen. We leggen verantwoording af en Tessa biedt reflectie, hulp en heel veel coaching in mijn bilateraal zodat ik zelf weer verder kan.

Vanwege een teruglopend leerlingen aantal en een financieel ongezonde situatie, was een reorganisatie nodig. Dit was geen dankbare taak, maar wel een noodzakelijke. Onder jouw leiding en mede door jou gemaakte keuzes werd de organisatie langzaam weer (financieel) gezond.

Het was jouw missie om het OCR-de Meander weer op de kaart te zetten binnen de regio. In school heb je de focus gelegd op wat ons uniek maakt en wat wij te bieden hebben. Dit gaf het team weer vertrouwen en perspectief. Je hebt ons actief naar buiten gepresenteerd.

Je bent toegankelijk, betrokken, transparant, bevlogen en hebt hart voor het onderwijs en de doelgroep. Met jouw inlevingsvermogen bekeek je alle situaties vanuit zowel het perspectief van de leerling, als dat van het personeel en de ouders. En hebt van daaruit vele moeilijke en belangrijke beslissingen weloverwogen genomen.

Je bent consistent en volhardend in jouw boodschap. Ook is duidelijk dat je gelooft in jouw doelen, dat is overtuigend.

Het vertrouwen wat uitgesproken wordt en de motiverende woorden waarbij je de ruimte krijgt om te ontwikkelen maar ook spannende dingen aan te gaan. Daarnaast heeft ze een enorme energie en vrolijkheid in haar werk. Indringende wijze van communiceren: scherp en op inhoud gericht.

Als collega directeuren hebben Tessa en ik vier jaren samengewerkt. Ik heb Tessa leren kennen als een onderwijsprofessional die oog heeft voor het volledige proces. Zij is goed in staat om vanuit een helikopterview de situatie te analyseren. In bedrijfsvoering is ze een kei. Dat Tessa nu haar eigen bedrijf Punch support is gestart, verbaast mij niet. Alles waar zij goed in is en waar haar hart ligt komt in dit bedrijf samen. Voor onderwijskundige vraagstukken en advies zal ik Punch support zeker weten te vinden.

Joyce Bagchus

Interim-directeur PO-S(B)O-VO-VSO

Tessa is een hardwerkende alleskunner met uithoudingsvermogen. Prettig mee samengewerkt.

Ronald Spanjers

Raad van Bestuur (Member of the Board), Roessingh, Centrum voor Revalidatie

Tessa is een zeer bevlogen collega. Zij stelt het organisatiebelang voorop zonder de menselijke waarde uit het oog te verliezen. Tessa neemt verantwoordelijkheid en durft haar nek uit te steken bij vaak ingewikkelde processen. Zij toont hierbij initiatief en weet betrokkenen te overtuigen en mee te krijgen!

Arno Lentfert

Zelfstandige, Bureau Lentfert